Skip to content Skip to footer
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Trage wandeling

juni 9 @ 10:00 am - 12:00 pm

Waarom een trage wandeling?

Omdat het heel goed is om met regelmaat niet zo snel te hoeven.

Tijdens de trage wandeling hebben we geen doel om zo snel mogelijk van a naar b te komen. Het verlaagde wandeltempo is een hele eenvoudige manier om je focus te verleggen van je hoofd vol gedachten, naar je lichaam vol gevoel. Gedachten schieten niet alle kanten op en vinden rust in het wandeltempo en de natuur, waar de wandeling plaats vindt. Tijdens het vertragen hebben we de mogelijkheid om de omgeving in ons op te nemen. De schittering van de zon door het bos, spelende eekhoorns in de bomen en wist je dat vogels echt met elkaar communiceren en verschillende geluiden produceren?
Vertragen geeft ook ruimte om echte aandacht aan jezelf te schenken. Hoe vaak gun jij jezelf de tijd om te voelen hoe je je echt voelt, fysiek en emotioneel? En dan gaat het niet om graven naar emoties, maar om het toelaten van de fysieke en emotionele gevoelens, gewoon als gevoel. Zonder oordeel en zonder het te willen oplossen.

Wat doen we tijdens de trage wandeling?


We wandelen in traag tempo een wandeling van ongeveer 7 kilometer in een tijdsduur van twee uur. Tijdens het wandelen gaat het echt om aandacht hebben voor het hier en nu. Aandacht voor de omgeving: Wat zie je? Wat hoor je? Wat voel je? Wat ruik je? En aandacht op jezelf gericht: Welke gevoelens zijn er? Waar in je lichaam komt dat tot uiting? Hoe voelt dat? Zijn daar gedachten bij? Wat gebeurt er als die gevoelens ruimte krijgen? En nogmaals het gaat niet om graven naar emoties en gevoelens, het gaat puur om voelen. Voelen wat er op dat moment te voelen valt.
Soms zijn dit gevoelens die je liever niet voelt en soms zijn dit gevoelens die je graag voelt en het liefst zo lang mogelijk vasthoudt. Wat je zult ervaren is, dat het veel vaker gaat om de afwisseling tussen gevoelens die je liever niet voelt, gevoelens die je graag voelt en niet kwijt wilt en neutrale gevoelens, gevoelens die eigenlijk niet eens om aandacht vragen.

De trage wandeling is een uitnodiging aan jezelf. Om even echt tijd te hebben voor jezelf en de omgeving waarin jij je bevindt.

Wanneer

Zondag 9 juni van 10:00 tot 12:00 uur

Locatie

We wandelen in een bosrijke omgeving rondom Assen. De locatie is wisselend en wordt nader bepaald. Carpoolen is vaak mogelijk.

Kosten

De kosten voor de wandeling bedragen €12,50 en kan ter plaatse contact of via een tikkie betaald worden.

Gegevens

Datum:
juni 9
Tijd:
10:00 am - 12:00 pm
Evenement Tags:
, , , , ,
Site:
www.trainingscentrumzijn.nl

Organisator

Hanneke Jager
Telefoon
06 46 18 20 40
E-mail
info@trainingscentrumzijn.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Trainingscentrum Zijn
Sambrestraat 36
Assen, Drenthe 9406PC Nederland
+ Google Maps
Telefoon
06 46 18 20 40
Bekijk de site van Locatie

Gecertificeerd mindfulness professional specialisatie MBSR/MBCT

Trainingscentrum Zijn  |  KvK nummer: 88964493